9 مقاله
در
مقالات آموزشی
فناوری IPS در مانیتورهای استوک
تاریخ
٠٦ اسفند ۱٣۹٨
تعداد بازدید
1766
فناوری IPS چیست؟
عبارت IPS که مخفف In-Plane Switching است، نوعی فناوری مربوط به مانیتوراستوک ها است و به طور خاص، پنل IPS نوعی از TFT LCD یا ال سی دی ماتریس فعال است.
LCD یا مانیتوراستوک کریستال مایع، از خصوصیات تعدیل کننده نور به منظور ایجاد صفحه ای تخت یا صفحه نمایش الکترونیکی بصری استفاده میکند. LCD یک صفحه نمایش نازک است که با استفاده از دو لایه پنل پولاریزه شده و یک محلول کریستال مایع، تصاویر را تولید میکنند اما به دلیل اینکه کریستال های مایع خنثی هستند ، به نور پس زمینه احتیاج دارند تا صفحه نمایشی روشن بوجود آید.
TFT که مخفف Thin Film Transistor است ، یک نوع نمایشگر LCD میباشد که برای بهبود سطح رنگ ها و همچنین سطح کنتراست و سیاهی به بازار عرضه شده است. دو نوع متداول از LCD های TFT نمایشگرهای IPS و TN هستند.
Active matrix IPS TFT LC برای اولین بار توسط کمپانی Hitachi در سال 1996 به عنوان راه حلی برای محدودیت هایی که LCDهای TN TFT داشتند ارائه شد.
صفحه نمایش TN زمان پاسخگویی سریعی دارد ، به همین دلیل برای تماشای ورزش یا بازی بهتر است اما به دلیل کیفیت پایین رنگ نسبت به فناوری های دیگر و زاویه دید محدود (رنگ های معکوس در زاویه های خاص)، مشکلاتی را برای دید کاربر بوجود می آورد. در مقابل، نمایشگرهای IPS زاویه دید وسیع تری دارند و رنگ ها را با کیفیت بالاتری تولید می کنند. دلیل آن هم نحوه قرارگیری کریستال مایع است. در صفحه نمایش IPS، کریستال های مایع در هنگام وارد شدن انرژی به طور موازی با پنل ها کار می کنند در حالی که در نمایشگر TN، کریستال ها عمود بر بالای پنل می چرخند (ممکن است تصور آن کمی دشوار باشد، همین قدر که بدانیم چه اتفاقی می افتد کافیست).
تبلت ها و تلفن های هوشمند با کارایی بالا، در نمایشگرهای خود معمولا فناوری IPS را به کار می گیرند زیرا این وسایل الکترونیکی بیشتر به منظور تماشای فیلم، چت تصویری و ذخیره عکس استفاده می شوند و به مراتب کیفیت بالاتری از رنگ ها را طلب می کنند. طراحان گرافیکی نیز به استفاده از نمایشگرهای IPS تمایل بیشتری دارند. زیرا همانطور که گفتیم، این مانیتوراستوک ها زاویه دید وسیع تر و رنگ های با کیفیت تر و درخشان تری را برای حس زیبایی شناسی آنان به ارمغان می آورند که این امر نیز باعث دقت بیشتر و دستیابی به نتایج بهتر می شود.
سایر نسخه های IPS شامل تکنولوژی های زیر میشوند:
- Super TFT (IPS): برای زاویه دید IPS گسترده
- Super-IPS (S-IPS): برای تغییر آزادانه رنگ و بهبود زمان تازهسازی پیکسل ها
- Advanced Super-IPS (AS-IPS): برای انتقال بالا
- Enhanced IPS (E-IPS): برای افزایش زاویه دید مورب و کاهش در زمان پاسخ
- Horizontal IPS (H-IPS): برای نرخ بهبود یافته کنتراست و پولاریزه کردن صحیح رنگ سفید فیلم ها، به منظور ایجاد طبیعی تر رنگ سفید
- Professional IPS (P-IPS): برای عمق صحیح تر رنگ ها
در جدول زیر فناوری های مورد استفاده در ساخت نمایشگرها باهم مقایسه شده اند.
دسته :
مقالات آموزشی