پیشتازان تکنولوژی ، اولین فروشگاه تخصصی محصولات استوک و کارکرده
021 - 9100 94 98
9 مقاله در مقالات آموزشی

راهنما و نکات مهم سخت افزاری در خرید لپ تاپ

  تاریخ ۱۲ شهریور ۱۴٠۱
  تعداد بازدید 173

مقدمه

لپ تاپ ها ، رایانه های همراهی هستن که امروزه با توجه به تغییر شیوه ی زندگی و فعالیت های روزانه مردم به کالای مورد نیاز تمام اقشار جامعه اعم از دانش آموزان، دانشجویان، اساتید، صاحبان کسب و کار های خرد و کلان و...... تبدیل شده است. از طرفی با توجه به افزایش قیمت ارز و تورم های پیش روی و شرایط اقتصادی متغیر امکان خرید لپ تاپ آکبند و نو برای تمامی اقشار وجود ندارد و انتخاب مقرون به صرفه ای نیز نمی باشد اما نکات مهمی که در خرید لپ تاپ لازم هست به آن ها اشراف کامل داشته باشید چه برای خرید لپ تاپ نو و چه برای خرید لپ تاپ دست دوم ، کارکرده و استوک بسیار حائز اهمیت می باشد و ما در این مقاله سعی میکنیم به صورت خلاصه و مفید اطلاعات لازم جهت انتخاب و خرید لپ تاپ مناسب با انواع کاربری را در اختیار شما قرار بدهیم.

به طور کلی می‌توان کاربری لپ تاپ را به صورت زیر دسته‌بندی کرد:

1) فوق حرفه ای : مناسب برای کاربری گیمینگ ، فیلم و انیمیشن سازی و طراحی های سنگین.

2) حرفه ای : مناسب برای کاربری امور مهندسی و طراحی نیمه سنگین.

3) نیمه حرفه ای : مناسب برای کاربری دانشجویی ، اداری و تجاری.

4) عادی : مناسب برای کاربری خانگی ، مولتی مدیا و سایر امور.

هر کدام از دسته بندی های فوق با توجه به نوع کاربری که دارند از جهت سخت افزاری نیز ویژگی های متفاوتی با یکدیگر دارند که به ترتیب در این مقاله باهم به بررسی آن ها می پردازیم.

CPU، مغز متفکر لپ تاپ شما

پردازنده یا واحد پردازش مرکزی (Central Processor Unit) مغز متفکر کامپیوتر، لپ تاپ یا هر سیستمی است که دارای سیستم عامل باشد. اين قطعه وظایف مهمی از قبیل عملکرد های ریاضی، منطقی، مقایسه ای و محاسبه های مربوط به آدرس دهی در سیستم های کامپیوتری را به عهده دارد. CPU مهم ترین تراشه بر روی برد اصلی هر کامپيوتر (مادربرد) می باشد و مديريت کليه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد.

درحال حاضر به جهت پيشرفت تکنولوژی و علم نانو دانشمندان توانسته اند 2 يا چند هسته CPU را در همان مقياس طراحی کنند. با اين کار امکان پردازش موازی ميان هسته های CPU امکان پذير می شود.اکثر پردازنده‌های موجود در بازار نیز توسط دو شرکت Intel و AMD ساخته شده‌اند.

در ادامه تعدادی از ویژگی های مهمی که در انتخاب پردازنده های لپ تاپ و کامپیوتر لازم است به آن ها توجه داشته باشید را توضیح می دهیم.

1) سرعت کلاک پردازنده

2) تعداد هسته پردازنده

3) توان مصرفی پردازنده

4) لیتوگرافی پردازنده

5) دارا بودن کارت گرافیک مجزا و…

 

6455652365

 

مدت زمانی که طول ميکشد تا CPU يک دستور را پردازش کند را کلاک می گويند. واحد سرعت CPU هرتز می باشد (معمولا سرعت CPU ها به صورت مگاهرتز يا گيگاهرتز بیان میشود) یک مگاهرتز يعنی اينکه CPU مي تواند 1 ميليون دستور را در يک ثانيه پردازش کند، و یک گيگاهرتز يعنی اينکه CPU مي تواند 1 ميليارد دستور را در يک ثانيه پردازش کند.البته لازم به ذکر است که امروزه همه CPU ها قابليت پردازش ميلياردی دارند و CPU هايی که واحدشان مگا مي باشد کنار رفته اند.

برای اينکه از حداکثر سرعت CPU استفاده شود بايد سرعت رسيدن اطلاعات به همان اندازه باشد، ولی در حقيقت سرعت CPU خيلی بيشتر از سرعت RAM است. به همين دليل CPU مدت زمان زيادی را بايد منتظر بماند تا اطلاعات را از RAM دريافت کند، برای کاهش اين مدت انتظار و افزايش سرعت ، سيستم حافظه کش را در CPU قرار داده اند.وظيفه کش (Cache) ذخيره دستورات و فرمان های کاربر است. و از آنجايی که سرعت کش با CPU يکسان مي باشد اطلاعات فورا به CPU ميرسد و ديگر نيازی به فراخوانی اطلاعات از RAM نیست. البته اگر بعضی از اطلاعات خواسته شده در کش نباشد بايد اين اطلاعات از RAM فراخوانی شود و دوباره CPU بيکار مي ماند و با کاهش سرعت مواجه می شود. که برای حل اين مشکل دوباره کش اضافه میکنند. به همين دليل هر چه حافظه کش بزرگ تر باشد سرعت هم بيشتر ميشود.

TDP حداکثر اتلاف حرارت CPU را بيان می کند. به عبارت ديگر معرف حداکثر ميزان حرارتی است که CPU ايجاد می کند، بنابراين خنک کننده ای که بر روی CPU قرار می گيرد بايد بايد توانايی انتقال اين حرارت را داشته باشد.

Intel HD Graphics بدين معنا است که پردازنده شما مجهز به کارت گرافیک داخلی می باشد، که اين امکان را به شما می دهد که کارت گرافيک اصلی لپ تاپ شما به کارت گرافيک داخلی سوئيچ شود.

انواع پردازنده ها:

همانطور که گفتیم اکثر پردازنده‌های موجود در بازار توسط دو شرکت Intel و AMD ساخته شده اند که طبقه بندی آن ها به صورت زیر می باشد:

پردازنده های شرکت اینتل Intel

پردازنده های اینتل در دسته های Celeron ، Pentium ، Core i3 ، Core i5 و Core i7 جای میگیرند که هر کدام از این ها دارای زیر شاخه و سری هایی می باشد که به ترتیب زمان تولید و میزان ارتقا و قدرت به سری های نسل یک ، دو ، سه و....... نام گذاری شده اند. اینتل تنها در نام‌گذاری پردازنده‌های i3, i5 و i7 مشتری خود را گمراه نمی‌کند. اینتل پردازنده‌های متفاوتی را برای اولترابوک، نوت‌بوک و کامپیوتر رومیزی تولید کرده است که البته همه‌ی آن‌ها نیز در سری‌های Core i7, Core i5 و Core i3 قرار می‌گیرند. اما پردازنده‌ی Core i7 که در کامپیوتر رومیزی استفاده می‌شود به مراتب قوی‌تر از نسخه‌ی لپ‌تاپ است و به همین ترتیب پردازنده‌ای که در لپ‌تاپ استفاده می‌شود قوی‌تر از پردازنده‌ی Core i7 است که در اولترابوک قرار می‌گیرد.

اگر بخواهیم به‌صورت ساده و سریع پاسخ بدهیم، پردازنده‌های سری Core i7 سریع‌تر از Core i5 هستند و به همین ترتیب پردازنده‌های Core i5 نیز سریع‌تر از Core i3 هستند. اعداد ۷، ۵ و ۳ نیز ارتباطی با تعداد هسته‌ها ندارند، اما قدرت پردازشی پردازنده‌های هر سری نسبت به سری قبلی خود، بیشتر است.

 

4233

 

 

قدرت پردازش، هر کدام از پردازنده‌ها به معیارهای مختلفی از جمله تعداد هسته‌ها، سرعت کلاک (به گیگاهرتز)، سایز حافظه‌ی کش و همچنین فناوری‌های همچون Turbo Boost و Hyper-Threading بستگی دارد.

هرچه تعداد هسته‌ها بیشتر باشد، تسک‌ها یا Threadهای بیشتری به‌صورت هم‌زمان پردازش می‌شوند. به‌عنوان مثال کمترین میزان هسته در پردازنده‌های سری Core i3 وجود دارد. این پردازنده‌ها داری ۲ هسته هستند ولی به لطف پشتیبانی از فناوری Hyper-Threading توانایی پردازش هم‌زمان چهار دستور را دارند. در پردازنده‌های مخصوص کامپیوترهای دسکتاپِ Core i از نسل ششم (Skylake)، شاهد استفاده از چهار هسته و چهار Thread هستیم که در مجموع امکان اجرای ۸ تسک هم‌زمان را در پردازنده میسر می‌کند.

پردازنده های شرکت ای ام دی AMD

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پردازنده کنسول های بازی سونی (PlayStation) و مایکروسافت (XBOX) از تولیدات شرکت AMD هستند. تولیدات AMD در بخش پردازنده (CPU) به دو دسته تقسیم می‌شود: بخش اول که به همان نام CPU شناخته می‌شود و بخش دوم به نام APU شناخته می‌شود.در حال حاضر AMD برای ۵ گروه سرورها ، کارهای بسیار سنگین حرفه ای (WorkStation) ، کنسول های بازی Semi-Custom & Embedded ، لپ‌تاپ و کامپیوترهای رومیزی پردازنده تولید می کند.

پردازنده AMD در انواع : Turion ، Sempron ، Phenom ، FX Series ، E Series ، A Series ، Athlon ، Ryzen و EPYC می باشد که هر کدام از آن ها نیز با توجه به سری ساخت و قدرت پردازشی دارای زیر مجموعه می باشند.

با توجه به توضیحات کلی که در خصوص پردازنده لپ تاپ ها داده شد هنگام خرید لپ تاپ با توجه به نوع کاربری که دارید باید به سراغ پردازنده های زیر بروید:

لپ تاپ های فوق حرفه‌ای: به دنبال پردازنده‌ای با هسته مرکزی Core i9 یا Core i7 برند اینتل و یا Ryzen 7 برند AMD باشید.

لپ تاپ های حرفه‌ای: برای کاربران این دسته، پردازنده Core i7 یا Core i5 اینتل و Ryzen 5 یا AMD FX مناسب است.

لپ تاپ های نیمه حرفه‌ای: پیشنهاد ما برای خرید لپ تاپ به شما پردازنده Core i5 یا Core i3 اینتل و از برند AMD، پردازنده 3 Ryzen یا AMD FX است.

لپ تاپ های عادی: برای این نوع کاربری، پردازنده Core i3 یا Celeron و Pentium اینتل کافیست.

 

جهت مشاهده لیست و مدل های لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی از طریق باکس زیر وارد صفحه لپ تاپ های استوک شوید:

لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی

 

مادربرد (Mother board)

مادربرد اصلی ترین بخش یک رایانه به شمار میرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از اسمش پیداست تنها یک پردازنده است. از مهمترین وظایف مادربرد ارتباط بین قطعات مختلف کامپیوتر است و شاه راه های مادربرد (BUS) پل حیاتی انتقال داده ها بین قطعات هستند. معمولا مادربرد را همانطور که از نامش پیداست مادر تمامی بورد های سخت افزاری می‌نامند و تمامی قطعات را بر روی آن سوار می‌کنند. مادربرد های لپ تاپ ها حکم حیاتی دارند و اگر که به علت برق یا نفوذ آب آسیب ببینند به لپ تاپ صدمات بسیار شدیدی وارد خواهد شد.

 

6332

 

حافظه رم RAM

حافظه تصادفی یا RAM، حافظه ذخیره سازی، خواندن و نوشتن سریع اطلاعات است. اکثر لپ تاپ‌های موجود در بازار، از نسل جدید رم DDR4 که سرعت بیشتری نسبت به DDR3 دارد، استفاده می‌کنند البته این موضوع روی لپ تاپ های استوک صدق نمیکند.

بهترین رم مورد نیاز برای هر دسته :

لپ تاپ های فوق حرفه‌ای: برای کاربری فوق حرفه‌ای، رم ۶۴ یا ۳۲ گیگابایت که حداکثر ظرفیت‌های موجود در بازار بوده، بسیار ایده‌آل است. اما رم ۱۶ گیگابایت هم کار شما را راه می‌اندازد.

لپ تاپ های حرفه‌ای: برای کار با نرم افزار‌هایی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور و یا نرم افزارهای مهندسی مثل اتوکد، به دنبال حافظه رم با ظرفیت حداقل ۸ الی ۱۶ گیگابایت باشید.

لپ تاپ های نیمه حرفه‌ای: برای نیاز‌های شما، رم ۴ الی ۸ گیگابایت کافی می‌باشد.

لپ تاپ های عادی: برای کاربری ساده و خانگی، از رم چهار گیگابایت استفاده کنید.

 

543

 

کارت گرافیک VGA

بعد از پردازنده يا CPU ، کارت گرافيک يکی از مهم ترين قطعات رايانه های شخصی شما است، کارت گرافيک وظيفه پردازش تصويری و ارتباط با نمايشگر را دارد. کارت گرافيک يک قطعه سخت افزاری است که اطلاعات پردازنده را برای نمايش در صفحه نمايش آماده می کند، هر چه قدرت و حافظه بيشتر باشد تصويری با کيفيت تر خواهيم داشت.کارت گرافيک علاوه بر خروجی به صفحه نمايش، خروجی ديگری به تلويزیون دارد و همچنين دارای ورودی برای ويدئو می باشد.کارت گرافیگ ها در قسمت حافظه تعدادی سلول های تصويری دارند که برای نمايش در صفحه مانيتور برای چند لحظه در خود ذخيره می کند. هر چه حافظه بيشتر باشد تعداد بيشتری سلول تصويری در خود ذخيره می کند. اين حافظه را Ram کارت گرافيک می نامند.

حافظه گرافیک، به دو بخش مجتمع (Onboard) و اختصاصی (Dedicated) تقسیم ‌می‌شود. در کارت گرافیک دو ویژگی ظرفیت و قدرت پردازنده مهم است. بیش‌تر از ظرفیت کارت گرافیک، میزان قدرت پردازنده گرافیک یا همان GPU سیستم اهمیت دارد.

 

36

 

لپ تاپ های فوق حرفه‌ای: کارت گرافیک تاثیر زیادی در میزان سرعت و کیفیت اجرا‌ی بازی‌ها و طراحی‌های سنگین دارد. بنابراین حافظه اختصاصی گرافیکی باید بیش از ۶ گیگابایت باشد.

لپ تاپ های حرفه‌ای: برای این نوع کاربری نیز به حافظه گرافیکی اختصاصی و ظرفیت حداقل ۴ گیگابایت احتیاج دارید.

لپ تاپ های نیمه حرفه‌ای: در این کاربری می‌توانید از کارت گرافیک اختصاصی دو یا چهار گیگابایت استفاده کنید.

لپ تاپ های عادی: برای کاربری ساده، به کارت گرافیک اختصاصی احتیاج ندارید و می‌توانید با حافظه گرافیکی مجتمع به انجام کارهای خود بپردازید.

 

جهت مشاهده لیست و مدل های لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی از طریق باکس زیر وارد صفحه لپ تاپ های استوک شوید:

لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی

 

فضای هارد و حافظه داخلی

هارد (HDD) همچنان متداول‌ترین نوع حافظه برای لپ تاپ‌ها می‌باشد. اما می‌توانید از حافظه‌ SSD به دلیل اندازه بسیار کوچک، کیفیت و سرعت بالا‌تر، به عنوان جایگزین هارد استفاده نمایید. البته در نظر داشته باشید که SSD نسبت به HDD گرانتر نیز می باشد.

 

637

 

لپ تاپ های فوق حرفه‌ای: به دلیل حجم بالا‌ی نرم افزار‌ها‌ و بازی‌های کاربران، ظرفیت هارد سیستم آن‌ها باید بالا‌ی یک ترا‌بایت باشد. همچنین یک حافظه SSD مجزا با ظرفیت حداقل ۲۵۰ گیگابایت می‌خواهد.

لپ تاپ های حرفه‌ای: در خرید لپ تاپ حرفه‌ای هم به حجم بالا با حافظه داخلی حداقل یک ترا‌بایت نیاز خواهید داشت و در صورت تمایل، می‌توانید یک درایو SSD با ظرفیت حداقل ۱۲۰ گیگابایت نیز به سیستم خود اضافه کنید.

لپ تاپ های نیمه حرفه‌ای: با توجه به کاربردتان می‌توانید برای سیستم خود، ظرفیت یک ترابایت انتخاب کنید.

لپ تاپ های عادی: برای این دسته از کاربران، با توجه به نوع استفاده آن‌ها، حافظه ۵۰۰ گیگابایت یا یک ترابایت ایده آل می‌باشد. اما اگر کم آوردید، هارد اکسترنال همیشه و همه جا یار و یاور شماست.

صفحه نمايش (Display)

صفحه نمايش مهمترين دستگاه خروجي لپ تاپ ميباشد، که تمام داده ها بر روی آن نمايش داده ميشود. که به دو دسته کلی LED و LCD تقسيم می شوند تا الان از سخت افزار‌های تعیین کننده در عملکرد و سرعت لپ تاپ صحبت کردیم. اما خوب است بدانید هر چقدر سیستم شما باکیفیت و به اصطلاح خفن هم باشد، تا یک صفحه نمایش خوب و استاندارد نداشته باشید، چشم و روحتان در عذاب است. محدوده اندازه صفحه نمایش لپ تاپ‌ها، معمولا بین ۱۱ تا ۱۷ اینچ است.

نمايشگر LCD از دو شيشه پولاريزه بهم چسبيده تشکيل شده است که مايع کريستال در بين آنها قرار گرفته است و نور دريافتی از پشت خود را پخش ميکند. در واقع خود کريستال مايع نوری توليد نميکند، ولی در نمايشگر LED اين لامپ ها ديود های نوری هستند که اين وظيفه را انجام می دهند. به همين دليل است که نمايشگر های LED از کيفيت و شفافيت بيشتری برخوردارند و در عين حال مصرف برق کمتری نسبت به LED ها دارند.

همچنین TFT يک تکنولوژی LCD می باشد. به عبارت ديگر وقتی صحبت از TFT می کنيم منظور همان LCD است که از موبايل گرفته تا لپ تاپ و ساير دستگاه هايی که صفحه نمايش دارند از آن استفاده میکنند. TFT اختصار Thin Film Transistorبوده، و روش کار آن بدين صورت است که روی يک صفحه بسيار نازک و شفاف تعداد مشخصی از ترانزيستورها (که نسبت مستقيم به ابعاد صفحه نمايش دارد) قرار گرفته اند.

 

7522

 

با توجه به نکاتی که در بالا توضیح دادیم با توجه به کاربری لپ تاپ میتوانید صفحه نمایش لپ تاپ خود را طبق توضیحات زیر انتخاب کنید.

لپ تاپ های فوق حرفه‌ای: برای گیمر‌ها و طراحان حرفه‌ای، بزرگی و عریض (Wide) بودن تصویر اهمیت زیادی دارد. بنابراین به دنبال لپ تاپی با صفحه نمایش ۱۵ اینچ و بالا‌تر، همچنین وضوح تصویر QHD ،FULL HD و UHD باشید.

لپ تاپ های حرفه‌ای: در خرید لپ تاپ برای کاربران دسته حرفه‌ای، کیفیت و اندازه صفحه نمایش اهمیت نسبتا بالایی دارد. وضوح FULL HD و محدوده سایز ۱۴ تا ۱۷ اینچ برای این دسته ایده آل است.

لپ تاپ های نیمه حرفه‌ای: دقت تصویر FULL HD و HD جوابگوی خواسته‌های شما می‌باشد. همچنین اگر حمل آسان با کوله لپ تاپ برای شما مهم است، سراغ دستگاهی با ابعاد بزرگ و بیش‌تر از ۱۵٫۶ اینچ نروید.

لپ تاپ های عادی: برای قشر فیلم باز، کیفیت تصویر از همه چیز حساس‌تر بوده، پس این گروه به سراغ رزولوشن FULL HD بروند. برای سایر امور این دسته، کیفیت HD پاسخگو‌ی نیازشان می‌باشد. همچنین اندازه صفحه نمایش ۱۳ تا ۱۵٫۶ برای آن‌ها مناسب است.

قابلیت لمسی بودن، صفحه نمایش مات و چرخش ۳۶۰ درجه، از دیگر ویژگی‌های مرتبط به صفحه نمایش بوده که مشتریان خاص خود را دارند.

 

جهت مشاهده لیست و مدل های لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی از طریق باکس زیر وارد صفحه لپ تاپ های استوک شوید:

لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی

 

وبکم و اسپیکر

وبکم و اسپیکر نیز دو قطعه سخت افزاری دیگر لپ تاپ هستند.وبکم دوربینی است که در اکثر لپ تاپ ها درون قسمت بالایی و مرکزی قاب دور صفحه نمایش قرار می‌گیرد. کیفیت وبکم های لپ تاپ ها نسبت به لنز دوربین های سلفی گوشی های هوشمند امروزی بسیار ضعیف تر است اما برای تماس تصویری یا دیگر کاربرد ها کار راه انداز است.

 

41

 

اسپیکر لپ تاپ ها نیز از چند سال گذشته تا به امروز به جز فناوری دالبی و فناوری های مشابه تغییرات آنچنانی نداشته و درون هر نوع لپ تاپی اعم از لپ تاپ گیمینگ گرفته تا لپ تاپ های صنعتی و خانگی حداقل 2 اسپیکر با توان های مختلف قرار می‌گیرید تا شما بتوانید هنگام کار، تماشا‌ی فیلم و بازی کردن به راحتی مالتی مدیا های مختلف را اجرا کنید و از شنیدن صدا و آوا های مختلف لذت ببرید.

کیبورد و تاچ پد

یکی دیگر از قطعات سخت افزاری که معمولا کمتر کسی به آنها توجه آنچنانی می‌کند، کیبورد (صفحه کلید) و تاچ پد (پد لمسی که کار موس را می‌کند) است. این 2 قطعه حساسیت خاصی ندارند اما چند نکته و تعریف وجود دارد که لازم هست به آن توجه کنید.

کیبورد های مکانیکی: این کیبورد ها در بعضی از لپ تاپ ها به کار می‌روند. خاصیت این کیبورد ها این است که در مقابل فشرده شدن زیاد و در کارکرد هایی که نیاز به فشردن چندین دکمه کیبورد با یکدیگر باشد، مقاومت بسیار بالایی دارند. ضمن اینکه صدای بسیار بلندتری نسبت به کیبورد های عادی دارند.

 

752

 

کیبورد های گیمینگ با استاندارد های نظامی: امروزه اکثر لپ تاپ های گیمینگ از این نوع کیبورد ها استفاده می‌کنند که تا فشرده شدن 20 میلیون بار مقاومت دارند.

تاچ پد با قابلیت چند لمسی: این قابلیت نیز چندین سال است که دیگر عادی شده است و اکثر لپ تاپ ها دارای آن هستند. کارکرد آن به این صورت می‌باشد که فرضا در سیستم عامل ویندوز اگر شما در تنظیمات تنظیم کنید می‌توانید با حرکت دادن همزمان 3 انگشت خود به بالا و پایین صدای سیستم را کم و زیاد کنید. کار های دیگری همانند بعدی / قبلی یا اسکرول کردن، یا باز کردن پنجره در ویندوز و… قابل تنظیم هستند.

پورت ها و درگاه های اتصالات

شما با توجه به کاربرد و نیازتان، به ورودی و خروجی‌های متعددی نیاز دارید. بنابراین در اینجا به انواع پورت‌ها و کاربرد هر یک اشاره می‌کنیم.

پورت LAN : برای مصارف اداری و تجاری، اتصال با سیم به شبکه داخلی، از اهمیت بالایی برخوردار است. البته امروزه از شبکه وایرلس بیش‌تراستفاده می‌شود.

پورت HDMI : برای انتقال همزمان و باکیفیت صدا و تصویر به تلوزیون، مانیتور و پروژکتور از این پورت استفاده می‌شود.

پورت VGA : اگر می‌خواهید لپ تاپ خود را به نمایشگر و پروژکتور‌های قدیمی، مانند آن‌چه در اکثر مدارس و دانشگاه‌های کشور وجود دارد وصل کنید، در هنگام خرید لپ تاپ به داشتن پورت VGA دقت کنید.

پورت USB : برای اشتراک گذاری اطلاعات با هارد اکسترنال، فلش، اتصال هاب و انواع کابل‌های رابط به چندین پورت USB2.0 ، USB3.0 و یا Type-C نیاز خواهید داشت. پس قبل از خرید، نیازهای خود را کامل مشخص کنید.

جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا : اگر قصد استفاده از میکروفون، هدفون و اسپیکر را دارید، داشتن این پورت از نان شب هم واجب‌تر است.

درایو نوری : برای تماشا‌ی فیلم و نصب انواع بازی و نرم افزار، می‌توانید از درایو نوری استفاده کنید. امروزه DVD RW رایج ترین مدل آن می‌باشد.

 

789

 

در نظر داشته باشید اگر لپ تاپ انتخابی شما از نظر سخت افزاری مانند CPU، کارت گرافیک، رم و حافظه مورد قبولتان واقع شده است، ولی یکی از پورت‌های بالا را نداشت، در انتخاب خود شک نکنید. زیرا می‌توانید به راحتی از کابل‌های تبدیل استفاده کنید.

در این مقاله به معرفی قطعات سخت افزاری پرداختیم و سعی کردیم تک به تک و با جزئیات شما را با پارت های مختلف لپ تاپ آشنا کنیم. به این نکته توجه کنید که نیاز شما چیست؟ شاید بسته به نیاز شما قطعه کارت گرافیک لپ تاپ از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار باشد مخصوصا اگر که گیمر باشید یا به دنبال بهترین لپ تاپ ها از نظر گرافیکی و تدوین باشید.

 

جهت مشاهده لیست و مدل های لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی از طریق باکس زیر وارد صفحه لپ تاپ های استوک شوید:

لپ تاپ های استوک مجموعه پیشتازان تکنولوژی