پیشتازان تکنولوژی ، اولین فروشگاه تخصصی محصولات استوک و کارکرده
021 - 9100 94 98
5 مقاله در شبکه

مجازی ساز VMware ESXi چیست؟

  تاریخ ٠۹ اسفند ۱٣۹٨
  تعداد بازدید 1520

 

مجازی ساز VMware ESXi چیست؟

اگر در دنیای نرم افزارهای مجازی ساز کمی قدم زده باشید، حتما نامی از VMware به گوشتان خورده است. از سری نرم افزارهای مجازی ساز ساخته شده توسط VMware می توان به VMware ESX و VMware ESXi اشاره کرد. در این مقاله قصد معرفی اجمالی نرم افزار مجازی ساز VMware ESXi و مقایسه آن با نسخه ESX را داریم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
 
 

VMware ESXi چیست؟

نرم افزار فوق تخصصی VMware ESXi (EXSi مخفف Elastic Sky X Integrated می باشد) که با استفاده از تکنولوژی Bare Metal ساخته شده است، آخرین نسخه از سری نرم افزارهای VMware  Hypervisor می باشد. تکنولوژی Bare Metal به کار رفته در ساخت این نرم افزار، این امکان را ایجاد می کند که برای نصب آن مستقیما از طریق سخت افزار عمل نمود. به عبارت دیگر، نصب این نرم افزار به طور مستقیم بر روی سخت افزار صورت می گیرد و نیازی به نصب آن از طریق سیستم عامل نیست. در واقع، ESXi یک سیستم عامل بسیار پیشرفته و تخصصی به صورت CLI (Command Line Interface) می باشد  که بر پایه سیستم عامل VMkernel بنا شده است. VMkernel یک سیستم عامل قدرتمند به شمار می رود.
ESXi که صورت مستقیم به ماشین ها یا به اصطلاح Agent ها و ماژول ها در ارتباط است، بیشتر مورد استفاده سازمان های بزرگ می باشد. مدیران سرور می توانند VMware ESXi را به کمک vSphere client پیکربندی کنند و اطلاعات را در یک فایل پیکربندی شده آپلود کنند. vSphere یک نرم افزار گرافیکی می باشد که توسط کمپانی VMware برای مدیریت ماشین های مجازی بر روی ESXi ارائه شده است. همچنین به کمک vSphere می توان مدیریت سرورها را که از طریق vCenter انجام می شود، انجام داد. vCenter یک نرم افزار برای مدیریت یکپارچه سرورها است که  بر روی لینوکس یا ویندوز سرور اجرا می شود.
 
 

سیستم مورد نیاز برای راه اندازی ESXi

VMware ESXi یک برنامه کم حجم است و با حداقل منابع سخت افزاری می توان آن را نصب کرد. نسخه آخر این سیستم عامل (نسخه 6.7)، برای نصب به یک پردازنده 64 بیتی دو هسته ای و 4 گیگابایت رم نیاز دارد.
 
 

ویژگی های VMware ESXi

سیستم عامل ESXi می تواند 128 پردازنده 120 دستگاه را پیکربندی کند. پشتیانی از رابط کاربری گرافیکی GUI (Graphical User Interface) و vSphere Power CLI از دیگر ویژگی های این سیستم عامل می باشد. همچنین مواردی مانند Traffic Shaping، Logging /Auditing، Role-based Security Access و Memory Ballooning از جمله مواردی هستند که توسط VMware پشتیبانی می شوند.
همه این قابلیت ها را می توان به کمک Remote tools کنترل کرد و استفاده از CLI برای تحت نظر گرفتن آن ها ضروری نیست. ESXi قابلیت بهره گیری از مدل های مبتنی بر API را نیز دارد و ایجاد VM ها با VMware Server و Microsoft Virtual Server نیز پشتیبانی می کند.
 
 

مقایسه ESX و ESXi

کمپانی VMware، پس انتشار نسخه 4.1 از VMware ESX، نسخه ESXi را منتشر کرد. در حقیقت، ESX و ESXi هر دو از خانواده VMware Hypervisor هستند و امکانات مشابهی را ارائه می دهند. همچنین لایسنس های ESX بر روی ESXi موجود در هر سرور قابل اجراست. تفاوت عمده بین آن ها در وجود و عدم وجود Service Console است. Service Console یک ماشین مجازی بر پایه لینوکس Redhat می باشد و به این منظور طراحی شده است که یک پلتفورم برای مانیتورینگ و رفع عیب و ایرادات بوجود آمده باشد. این ماشین مجازی در سیستم عامل های VMware ESX وجود دارند اما در VMware ESXi خبری از آن ها نیست و command-line هایRemote  و استانداردهای مدیریت سیستم، جایگزین service console  شده اند. کاربران در ESXi از RCLI یا خط فرمان راه دور به جای Console استفاده می کنند.
همانطور که پیش تر گفتیم، ESXi یک برنامه سبک است و فضای بسیار کمی (کمتر از 150 مگابایت) اشغال می کند. این در حالی است که نسخه های قبلی فضای بسیار بیشتری می گرفتند. ESXi علاوه بر سبک بودن، از سرعت بوت و نصب بالاتری برخوردار است و به پچ کمتری نیاز دارد. این موضوع سبب می شود که ریسک کمتری برای تغییرات بوجود آید.
از دیگر تفاوت های ESXi و ESX می توان به این موضوع اشاره کرده که ESXi دارای Fire wall یا دیوار آتش بهتری است و پیکربندی پیشرفته تری دارد. همچنین پیکربندی برخی از خصوصیات شبکه در ESXi به کمک سرویس ها بوده و در نتیجه احتمال بروز خطا کاهش می یابد.

امروزه، محاسبات و پردازش های دنیای کامپیوتر در فضای ابری صورت می گیرد که اصطلاحا به آن Cloud Computing گفته می شود. شرکت VMware سابقه و تجربه بالایی در ساخت سیستم عامل های Cloud دارد. VMware ESXi آخرین نسخه از این سری نرم افزارهاست که پیشرفته ترین آن ها تا به امروز به حساب می آید. از جمله مزایای این سیستم عامل این است که به کمک آن می توان با هزینه کم، تعداد سرور بیشتری را پیکربندی کرد و در هر نقطه ای از دنیا، به راحتی آن ها را کنترل نمود.
نسخه رایگان VMware ESXi از ویژگی های کمتری نسبت به نسخه پولی آن بهره می برد و به کمک آن نمی توان با vCenter Server ارتباط برقرار کرد اما با استفاده از گزینه هایی مانند Thin provisioning می توان سرورها را مجازی کرد. از جمله امکاناتی که نسخه غیر رایگان VMware ESXi در اختیار کاربر قرار می دهد می توان انتقال آنی ماشین ها، pooling storage و  compute resources across multiple hosts را نام برد.
 
vmware vsphere

VMware vSphere

VMware vSphere مجموعه ای از محصولات مجازی VMware Server می باشد که ESXi مشمول آن می شود. در حقیقت vSphere به مجموعه ای از ابزارها و نرم افزارهای کمپانی VMware اشاره دارد که وظیفه راه اندازی و مدیریت ساختارهای مجازی سازی را بر عهده دارند. vSphere به عنوان یک پایه برای فضای ابری شخصی می تواند مورد استفاده مدیران قرار گیرد.
از محصولات ساخته شده توسط کمپانی VMware که در vSphere وجود دارند می توان موارد زیر را نام برد:
-  VMware vCenter Server(مدیریت چندین سرور ESX/ESXI)
- vSphere Web Client (از ابزارهایی مدیریتی ESX/ESXi)
- vSphere Distributed Switch 
-  VMware High Availability 
- VMware Virtual Symmetric Multi-Processing